zaterdag 17 oktober 2020

Smullen maar

 


VOOR 10 PORTIES ± 1,8 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE 

DIT HEB JE NODIG

– 250 gram avocadoblokjes (doosje diepvries, laat eerst ontdooien), of vruchtvlees van 2 middelmaat avocado’s.
– 4 eieren, middelmaat 
– 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder (15 gram)
– 75 gram pure chocolade 99% (GEEN ANDERE!!! ZIE TIP ONDERAAN), in stukjes
– 2 theelepels vanille-extract (flesje supermarkt, bijvoorbeeld van Nielsen Massey bruin flesje)
– 200 ml volle kokosmelk (pakje supermarkt), gebruik je een gedeelte van een groter blikje: let erop dat je ook de dikke room gebruikt die bovenop zit
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel koekkruiden (of speculaaskruiden – je kunt dit ook helemaal weglaten)
– 5 eetlepels (75 gram) Sweet like sugar (zoetstof van Holland & Barret OF Sukrin+ OF je eigen keuze zoetstof)

BAKVORM
Siliconen bakvorm rond of recht, doorsnee zo’n 25 cm.
Of een springvorm of klein bakblik, vet dan wel eerst in met kokosolie of roomboter. 

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng alle ingrediënten door elkaar in een keukenmachine, of in een hoge kom met je staafmixer tot een glad beslag zonder stukjes.
3. Giet het beslag in de bakvorm, bak 25 minuten, prik met een vork een paar gaatjes in de bovenkant en bak nog ongeveer 20 minuten tot de fudgecake stevig aanvoelt.
4. Laat afkoelen, snijd in blokken en vries eventueel in (stukje bakpapier tussen de porties).

DE BESTE CHOCOLADE TIP

Gebruik alleen 99% chocolade! (geen 85%, hier zit 15 gram suiker in per 100 gram!!) Lindt heeft onder andere repen van 99% chocola. Deze zijn wel prijzig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ochtendkater